Положення про відкритий доступ

Положення про відкритий доступ

Журнал Хроматографічного товариства дотримується політики відкритого доступу до опублікованого матеріалу Budapest Open Access Initiative https://www.budapestopenaccessinitiative.org/, визнаючи пріоритетними принципи вільного поширення наукової інформації та обміну знаннями.

Умови ліцензування

Опубліковані в Журналі Хроматографічного товариства статті розповсюджується на умовах ліцензії CC BY-NC-ND (Creative Commons Attribution NonCommercial No Derivatives (NoDerives) Licence), що передбачає їх тільки некомерційне використання. Згідно цієї ліцензії користувачі мають право копіювати і розповсюджувати матеріали, вказуючи авторство, але не дозволяється їх змінювати чи використовувати в комерційних цілях.

Політика архівації матеріалів

Журнал видається з 2001 року. Усі номери журналу з дати його першого випуску до минулого за поточним роком, зберігаються в розділі «Архів» на веб-сайті журналу.
Всі номери журналу в обов’язковому порядку подаються та зберігаються в Адміністрацію Президенту України, Верховну Раду України, Кабінет Міністрів України, Державний комітет, телебачення та радіомовлення України, Міністерство юстиції України, Національну бібліотеку України ім. В.І.Вернадського, Національну бібліотеку України ім. Ярослава Мудрого, Книжкову палату України, Львівську наукову бібліотеку ім. Василя Стефаника НАН України, Одеську національну наукову бібліотеку, Харківську державну наукову бібліотека ім. В.Г.Короленка, Державну науково-технічну бібліотеку України, Наукову бібліотеку ім. М. Максимовича, бібліотеку Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, а також розсилаються до міжнародних наукометричних баз. Електронна версія журналу надсилається до Національної бібліотеки України ім. В.І.Вернадського.
Таким чином, у випадку припинення видавництва журналу зберігається можливість до доступу та копіювання матеріалів.