А. Е. ПОДРУШНЯК, А. Г. ПЕСТОВА, Л. В. ГОРЦЕВА, Г. Ф. ДРЕГВАЛЬ, Т. В. ШУТОВА НОВЫЕ МЕТОДИЧЕСКИЕ ПОДХОДЫ К САНИТАРНО-ХИМИЧЕСКИМ ИССЛЕДОВАНИЯМ БИОПОЛИМЕРНОЙ УПАКОВКИ КОЛБАСНЫХ ИЗДЕЛИЙ

2002 – Журнал Хроматографічного товариства – т. ІІ – № 1. – С. 20-23

УДК 637.523.68 

А. Е. ПОДРУШНЯК, А. Г. ПЕСТОВА, Л. В. ГОРЦЕВА, Г. Ф. ДРЕГВАЛЬ, Т. В. ШУТОВА

НОВЫЕ МЕТОДИЧЕСКИЕ ПОДХОДЫ К САНИТАРНО-ХИМИЧЕСКИМ ИССЛЕДОВАНИЯМ БИОПОЛИМЕРНОЙ УПАКОВКИ КОЛБАСНЫХ ИЗДЕЛИЙ стаття

Внаслідок проведених випробувань розроблено нову модель санітарно-хімічних досліджень біополімерного паковання ковбасних виробів. Показано, що оптимальний час настоювання у воді зразків складає 72 год при 20 ос. Рекомендується дотримуватися  нового гігієнічного нормативу для формальдегіду у воді – 0,8 мг/дм3.