Т. Г. АНДРОНИКАШВИЛИ, Т. Г. ГОНДЖИЛАШВИЛИ, Ш. И. ШАТИРИШВИЛИ, Б. С. ЦЕРЕТЕЛИ ХРОМАТО-МАСС-СПЕКТРОМЕТРИЧЕСКОЕ ОПРЕДЕЛЕНИЕ КОМПОНЕНТОВ ОСАДКА ВИНОГРАДНЫХ ВИН

2004 – Журнал Хроматографічного товариства – т. ІV – № 3. – С. 24-29

УДК 543.5: 549.67:663.21

АНДРОНИКАШВИЛИ Т. Г., ГОНДЖИЛАШВИЛИ Т. Г., ШАТИРИШВИЛИ Ш. И., ЦЕРЕТЕЛИ Б. С.

ХРОМАТО-МАСС-СПЕКТРОМЕТРИЧЕСКОЕ ОПРЕДЕЛЕНИЕ КОМПОНЕНТОВ ОСАДКА ВИНОГРАДНЫХ ВИНстаття

Проведено дослідження з використанням мас-спектрометричного визначення компонентів вина, абсорбованих цеолітовим фільтром. Ідентифіковано 62 окремі сполуки. Ці сполуки, головним чином, являють собою спирти (одно-, дво-, три- та чотириатомні), кислоти (насичені, ненасичені, ароматичні), ефіри, аміни, моносахариди та амінокислоти.