Т. Г. АНДРОНИКАШВИЛИ, Ш. И. ШАТИРИШВИЛИ, Г. Н. ЗАКАЛАШВИЛИ ОЦЕНКА КАЧЕСТВА ГРУЗИНСКИХ ВИНОМАТЕРИАЛОВ МЕТОДОМ ХРОМАТОГРАФИИ

2004 – Журнал Хроматографічного товариства – т. ІV – № 3. – С. 18-23

УДК 543.544

АНДРОНИКАШВИЛИ Т. Г., ШАТИРИШВИЛИ Ш. И., ЗАКАЛАШВИЛИ Г. Н.

ОЦЕНКА  КАЧЕСТВА ГРУЗИНСКИХ  ВИНОМАТЕРИАЛОВ МЕТОДОМ ХРОМАТОГРАФИИ стаття

Якість напоїв  значною мірою залежить від вмісту та співвідношення нелетких компонентів, що входять до їхнього складу. Методом рідинної хроматографії у грузинських винах (білому “Гурджаані” та червоному “Мукузані”), було досліджено амінокислотний склад, а методом іонної хроматографії у цих же зразках вин було визначено органічні кислоти та катіони лужних металів.