Т. Г. АНДРОНИКАШВИЛИ, Ш. И. ШАТИРИШВИЛИ, Г. Н. ЗАКАЛАШВИЛИ ОЦЕНКА КАЧЕСТВА ГРУЗИНСКИХ ВИНОМАТЕРИАЛОВ МЕТОДОМ ХРОМАТОГРАФИИ
2004 – Журнал Хроматографічного товариства – т. ІV – № 3. – С. 18-23
УДК 543.544
АНДРОНИКАШВИЛИ Т. Г., ШАТИРИШВИЛИ Ш. И., ЗАКАЛАШВИЛИ Г. Н.
ОЦЕНКА КАЧЕСТВА ГРУЗИНСКИХ ВИНОМАТЕРИАЛОВ МЕТОДОМ ХРОМАТОГРАФИИ - стаття
Якість напоїв значною мірою залежить від вмісту та співвідношення нелетких компонентів, що входять до їхнього складу. Методом рідинної хроматографії у грузинських винах (білому “Гурджаані” та червоному “Мукузані”), було досліджено амінокислотний склад, а методом іонної хроматографії у цих же зразках вин було визначено органічні кислоти та катіони лужних металів.