Т. І. МЕЛЬНИЧЕНКО ВИЗНАЧЕННЯ СИНТЕТИЧНИХ БАРВНИКІВ У ПРОДУКТАХ ХАРЧУВАННЯ. СПОСІБ ПІДГОТОВКИ ПРОБИ

2003 – Журнал Хроматографічного товариства – т. ІІІ – № 2. С. 4-15

УДК 613.2-001.8 : 547.97

Т. І. МЕЛЬНИЧЕНКО

ВИЗНАЧЕННЯ СИНТЕТИЧНИХ БАРВНИКІВ У ПРОДУКТАХ  ХАРЧУВАННЯ. СПОСІБ ПІДГОТОВКИ ПРОБИ стаття

Запропоновано спосіб підготовки проби харчових продуктів, що містять синтетичні фарбники різних класів. Розглянуто різні способи вилучення фарбників з модельних розчинів, а також сорбційні та експлуатаційні властивості оксиду алюмінію (найперспективнішого сорбенту для вилучення фарбників). Наведено приклади підготовки проби різних харчових продуктів.