Т. І. МЕЛЬНИЧЕНКО ВИЗНАЧЕННЯ СИНТЕТИЧНИХ БАРВНИКІВ У ПРОДУКТАХ ХАРЧУВАННЯ. СПОСІБ ПІДГОТОВКИ ПРОБИ
2003 – Журнал Хроматографічного товариства – т. ІІІ – № 2. – С. 4-15
УДК 613.2-001.8 : 547.97
Т. І. МЕЛЬНИЧЕНКО
ВИЗНАЧЕННЯ СИНТЕТИЧНИХ БАРВНИКІВ У ПРОДУКТАХ ХАРЧУВАННЯ. СПОСІБ ПІДГОТОВКИ ПРОБИ - стаття
Запропоновано спосіб підготовки проби харчових продуктів, що містять синтетичні фарбники різних класів. Розглянуто різні способи вилучення фарбників з модельних розчинів, а також сорбційні та експлуатаційні властивості оксиду алюмінію (найперспективнішого сорбенту для вилучення фарбників). Наведено приклади підготовки проби різних харчових продуктів.