Статті

МЕЛЬНИЧЕНКО Т.І., ПЕТРЕНКО О.Д. ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ВИЗНАЧЕННЯ МІКРОЕЛЕМЕНТІВ МЕТОДОМ ІНВЕРСІЙНОЇ ВОЛЬТАМПЕРОМЕТРІЇ І ШЛЯХИ ЇХ ВИРІШЕННЯ

2014 – Журнал Хроматографічного товариства – т. ХІV. – № 1-4. – С. 44-51

УДК 613.26/.29 : 621.317

МЕЛЬНИЧЕНКО Т.І., ПЕТРЕНКО О.Д.

ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ВИЗНАЧЕННЯ МІКРОЕЛЕМЕНТІВ МЕТОДОМ ІНВЕРСІЙНОЇ ВОЛЬТАМПЕРОМЕТРІЇ І ШЛЯХИ ЇХ ВИРІШЕННЯ- стаття

Розглянуто методи, які застосовуються для визначення мікроелементів у харчових продуктах. Для проведення масових досліджень запропоновано метод інверсійної вольтамперометрії. Наведено переваги та недоліки даного методу. Дослідження виконано із використанням вольтамперометричних аналізаторів «ЕКОТЕСТ» і «АВА-3». За результатами досліджень запропоновано оптимізувати підготовку проб, а також підготовку робочої поверхні електродів, для контролю якості якої бажано використовувати еталон чистоти поверхні.

Ключові слова: харчові продукти, мікроелементи, інверсійна вольтамперометрія, електрод, підготовка проб, аналізатор