Статті
ГОЛУБЕЦ О. B., КИЩЕНКО В.А.,.ГОЛУБЕЦ Р.А, ТИМЧEНКО В.К. ОПРЕДЕЛЕНИЕ ГЛЮТЕНА В ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТАХ И ПРОДОВОЛЬСТВЕННОМ СЫРЬЕ МЕТОДОМ ТВЕРДОФАЗНОГО ИММУНОФЕРМЕНТНОГО АНАЛИЗА
2013 – Журнал Хроматографічного товариства – т. ХІІІ. – № 1-4. – С. 25-31
УДК 664.871:543.9
ГОЛУБЕЦ О. B., КИЩЕНКО В.А., ГОЛУБЕЦ Р.А., ТИМЧЕНКО В.К.
ОПРЕДЕЛЕНИЕ ГЛЮТЕНА В ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТАХ И ПРОДОВОЛЬСТВЕННОМ СЫРЬЕ МЕТОДОМ ТВЕРДОФАЗНОГО ИММУНОФЕРМЕНТНОГО АНАЛИЗА - стаття
Наведені основні характеристики різних комерційних тест-систем для визначення вмісту глютену в харчових продуктах та продовольчі сировині методом твердофазного імуноферментного аналізу. Визначено вміст глютену у оброблених та необроблених харчових продуктах. Виявлені слідові кількості глютену в продуктах, які потенційно не містять глютен, що може свідчити про їх випадкову контамінацію. Обґрунтовано необхідність визначення глютену в харчових продуктах та продовольчій сировині.
Ключові слова: глютен, імуноферментний аналіз, маркування харчових продуктів.