Статті

ГОЛУБЕЦ О. B., КИЩЕНКО В.А.,.ГОЛУБЕЦ Р.А, ТИМЧEНКО В.К. ОПРЕДЕЛЕНИЕ ГЛЮТЕНА В ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТАХ И ПРОДОВОЛЬСТВЕННОМ СЫРЬЕ МЕТОДОМ ТВЕРДОФАЗНОГО ИММУНОФЕРМЕНТНОГО АНАЛИЗА

2013 – Журнал Хроматографічного товариства – т. ХІІІ. – № 1-4. – С. 25-31 

УДК 664.871:543.9 

ГОЛУБЕЦ О. B.,  КИЩЕНКО В.А., ГОЛУБЕЦ Р.А., ТИМЧЕНКО В.К. 

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ГЛЮТЕНА В ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТАХ И ПРОДОВОЛЬСТВЕННОМ СЫРЬЕ МЕТОДОМ ТВЕРДОФАЗНОГО ИММУНОФЕРМЕНТНОГО АНАЛИЗА - стаття

Наведені основні  характеристики різних  комерційних тест-систем для  визначення вмісту глютену в харчових продуктах та продовольчі сировині методом твердофазного імуноферментного  аналізу.  Визначено  вміст  глютену  у  оброблених  та  необроблених харчових продуктах. Виявлені слідові кількості глютену в продуктах, які  потенційно не містять  глютен,  що  може  свідчити  про  їх  випадкову  контамінацію.  Обґрунтовано необхідність визначення глютену в харчових продуктах та продовольчій сировині.

Ключові слова: глютен, імуноферментний аналіз, маркування харчових продуктів.